

Thompson K-8 International Academy

An International Baccalaureate World School



Ms. Tracy Hall, Principal tracv.hall@southfieldk12.org

Mr. Jeffrey Kenward, Asst. Principal jeffrey.kenward@southfieldk12.org

Teaching students how to think, not what to think.

16300 Lincoln Drive Southfield, MI 48076 248-746-7400 FAX: 248-746-7493Dear

Dear 6th-8th Grade Students & Families,

We are excited to have you physically come to school for the first time this school year! Please read this email carefully so that you are familiar with guidelines and expectations for a safe return to school. Please make sure that you have read the THOMPSON K-8
INTERNATIONAL ACADEMY: RETURN TO LEARN STUDENT/FAMILY PROTOCOLS. Also, if you have not already done so, please complete these REQUIRED FORMS:

- 1. REQUIRED STUDENT INFORMATION FORM
- 2. REQUIRED PROTOCOLS ACKNOWLEDGEMENT

THE SCHOOL DAY FOR HYBRID STUDENTS: MONDAY - THURSDAY

The HYBRID school day is from 8:45 am - 11:45 am Monday - Thursday and 12:30 pm - 4:05 pm at HOME

- A mask must be worn at all times (exceptions for Choir students & students playing an instrument with a mouthpiece).
- Students MUST bring a laptop or chromebook EVERY DAY and a charger for the device. There are no devices to use in the building. Cell phones are not an acceptable device.
- You may bring a water bottle to refill.
- Food is not permitted in class and neither breakfast or lunch will be served.
- Students who have already selected the HYBRID option should have been contacted by the Transportation Department for bus route information. If not, please contact them at: 248.746.8522.
- Students who are not riding the bus **should not** be dropped off before 8:35 am.
- Students will enter through the GYM ENTRANCE (look for a sign on the door to the left of the MAIN ENTRANCE).
- Every morning your ADVISORY teacher will meet you at a designated location near the Gym Entrance.
 - Please do not gather in groups--maintain 6 feet of distance between yourself and others.
- The only stairwell you may use is the one closest to the Gym Entrance.
- There is a change in the schedule of classes for ALL students, hybrid and virtual.
 - o 5th & 6th hour Monday Thursday is now ACADEMIC ENRICHMENT
 - ALL students will attend this class SYNCHRONOUSLY AT HOME from 12:30 pm - 1:20 pm

- 5th & 6th hour on Friday is COMMUNITY PROJECT. Every Friday is a VIRTUAL LEARNING DAY and students will attend this class from 1:25 pm - 2:15 pm.
- Other than Advisory, which is 15 minutes your classes are 50 minutes each, with a 5 minute passing period.
- Your teachers will give you an assigned seat in their classrooms. You may only sit in your assigned seat.
- Dismissal is at 11:45 am and students not riding the bus must be picked up no later than 11:55 am.

Hybrid MYP Schedule: Monday - Thursday | Odd/Even

Time	Hour	
In-Person Learning		
8:45-9:00 (15 mins)	ADVISORY	
9:05-9:55 (50 mins)	1/2	
10:00-10:50 (50 mins)	3/4	
10:55-11:45 (50 mins)	7/8	
11:45	DISMISSAL	
11:45-12:25	LUNCH PLUS TRAVEL TIME	
Virtual Learning		
12:30-1:20 (50 mins)	5/6: ACADEMIC ENRICHMENT Synchronous with Teacher	
1:25-4:05	Asynchronous (Independent Learning at Home)	
4:05	DISMISSAL	

THE SCHOOL DAY FOR VIRTUAL STUDENTS: MONDAY - THURSDAY

- The VIRTUAL school day is from 8:45 am 11:45 am Monday Thursday ASYNCHRONOUSLY and 12:30 pm - 4:05 pm SYNCHRONOUSLY
- Unless your teacher sends you a new meeting link you will continue to access your classes the same way.
- There is a change in the schedule of classes for ALL students, hybrid and virtual.
 - o 5th & 6th hour Monday Thursday is now ACADEMIC ENRICHMENT
 - ALL students will attend this class SYNCHRONOUSLY AT HOME from 12:30 pm 1:20 pm
 - 5th & 6th hour on Friday is COMMUNITY PROJECT. Every Friday is a VIRTUAL LEARNING DAY and students will attend this class from 1:25 pm - 2:15 pm.
 - VIRTUAL students DO NOT have an ADVISORY class any more.

Virtual MYP Schedule: Monday - Thursday | Odd/Even

Time	Hour	
Virtual Learning		
8:45-11:45	Asynchronous (Independent Learning at Home)	
11:45-12:25	LUNCH	
Synchronous with Teacher		
12:30-1:20 (50 mins)	5/6: ACADEMIC ENRICHMENT	
1:25-2:15 (50 mins)	1/2	
2:20-3:10 (50 mins)	3/4	
3:15-4:05 (50 mins)	7/8	
4:05	DISMISSAL	

THE SCHOOL DAY FOR ALL STUDENTS: FRIDAY

- The school day is from 8:45 am 11:4 5am AND 12:30 pm 4:05 pm
- COMMUNITY PROJECT is your 5th and 6th hour class on Friday and it is from 1:25 pm 2:15 pm

Hybrid & Virtual MYP Schedule: Friday | All Classes

Time	Hour	
Virtual Learning		
8:45-9:00 (15 mins)	ADVISORY	
9:05-9:55 (50 mins)	1	
10:00-10:50 (50 mins)	2	
10:55-11:45 (50 mins)	3	
11:45-12:25 (40 mins)	LUNCH	
12:30-1:20 (50 mins)	4	
1:25-2:15 (50 mins)	5/6: COMMUNITY PROJECT	
2:20-3:10 (50 mins)	7	
3:15-4:05 (50 mins)	8	
4:05	DISMISSAL	

Thank you and we'll see our HYBRID students on Monday at 8:45 am!